На День довкілля у Чернівцях висадили тисячу дерев

Майже 2 сотні чернівчан зібралися у суботу, 20 квітня, у парку \”Жовтневий\”, аби у День довкілля висадити нові дерева. Участь у завершальному етапі акції \”Майбутнє лісу у твоїх руках\” взяли перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць, заступники очільника ОДА та апарат управління облдержадміністрації, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, апарат обласного управління лісового та мисливського господарства на чолі з Ігорем Чебаном та апарат Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Чернівецькій області з очільником Борисом Баглеєм. До весняної толоки долучилися працівники виконавчого апарату Чернівецької облради, учні міської школи №4, а також городяни.

Під час суботника на території парку \”Жовтневий\” висадили тисячу дерев. Тепер тут ростимуть дуби, клени, ялини, ялиці та берези. Сповна побачити роботу учасників акції \”Майбутнє лісу у твоїх руках\”, яка проводилася з 21 березня по 20 квітня, можна буде через 6-10 років. Саме тоді деревцята достатньо підростуть і сформуються їхні крони.

У День довкілля, 20 квітня, у 13 скверах Чернівців посадили 24 тисячі саджанців. Загалом на території Чернівецької області висадять 3,5 мільйона дерев. Озеленення шкіл, дитячих садків, лікарень та інших соціальних установ на Буковині завершать до кінця квітня.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

peredplata