В Чернівцях претендентам на податкову знижку вже повернули майже 80% податку

Станом на 22 травня цього року чернівецькі податківці вже повернули 747,2 тис. грн. 694 жителям обласного центру, які подали декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку.

Всього ж на повернення коштів претендують 911 чернівчан, які задекларували до повернення 963,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Насамперед, це пов’язано зі сплатою громадянами в 2012 році коштів за навчання, відсотків за іпотечними кредитами, благодійністю тощо. А всі ті, хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем прописки.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати з поданням декларації.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata