Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило відправив службу Божу у Ошихлібах

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило відправив службу Божу у ОшихлібахМинулого тижня парафіяльна громада Свято-Миколаївського храму Української православної Церкви Київського патріархату, що в селі Ошихлібах Кіцманського району, урочисто відзначали подвійне свято. Зокрема, 1753 річницю від дня народження святителя Великого Чудотворця Миколая і 234 роковини від дня першого освячення храму Божого в селі, який ознаменований іменем цього святого.

На це свято було запрошено його Високопреосвященство митрополита Чернівецького і Буковинського Данила. За християнськими традиціями, незважаючи на травневий дощ, владику зустрічали всією громадою, з корогвами та квітами. Голова парафіяльної ради Микола Бабюк і його заступник, диякон Михайло Пащняк піднесли пишні рум’яні калачі. А діточки — учні першого класу Настя Кілешко, Лілія Андрійчук, Аліна Сторощук, Владислав Сторощук, Іван Кардубан зустріли Владику гарними та змістовними віршами на релігійну тематику.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило відправив службу Божу у Ошихлібах

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило відправив службу Божу у Ошихлібах

Владика Данило відправив у нашій церкві соборну службу Божу за участю 14 священиків та церковного сільського хору. На службу Божу прийшли багато парафіян не тільки з Ошихлібів, але й гості з сусідніх сіл Іванківців, Шипинець, Драчинців і навіть з Кіцманя та Самушина сусіднього району.

Владика Данило звернувся до присутніх з проповіддю, у якій закликав усіх людей до миру, любові та злагоди, як вилить усім нам воля Господня.
Микола БАБ’ЮК, голова парафіяльної ради
Ошихлібського Свято-Миколаївського храму УПЦ КП.
Фото Віктора КЛЮЧИНСЬКОГО.

peredplata