Чернівецький «живий» велосипед увійшов до Книги рекордів України

Найбільший «живий» велосипед утворили учасники пропагандистського заходу «Велодень», який відбувся 25 травня у Чернівцях.

Велодень-2013» розпочався на Соборній площі, де з самого ранку зібралися велолюбителі. Звідти велоколона проїхалася вулицями Чернівців і фінішувала на стоянці перед торговельно-розважальним комплексом «DEPO’t», де була запланована рекордна акція. Учасники велопробігу утворили великий «живий» велосипед, який увійшов до Книги рекордів України. Експертна комісія зафіксувала 272 «живих складових» рекордного велосипеду.

Відповідні дипломи від Книги рекордів України ЧОГО «БАРР» (в особі Тетяни Лебухорської) та Чернівецькому обласному центру «Спорт для всіх» вручив президент Книги рекордів Буковини – чемпіон світу і рекордсмен України з бігу на 100 км, майстер спорту міжнародного класу Сергій Яненко.
ТРК «Буковина» Ігор Савчин та ведуча радіо «Станція FM» Ольга Нестіна (до слова, лауреатка конкурсу «Водна Королева 2013»). Остання час від часу коментувала перебіг заходу. А деякі велолюбителі, знаючи про заплановані прямі включення, обладнали своїх «залізних коней» радіопередавачами, аби слухати репортажі в онлайні.

Крім велопробігу та рекордної акції, відбулися також фігурна їзда, вело-квест та інші конкурси.

Співорганізаторами «Велодня-2013», нагадаємо, виступили Чернівецька обласна громадська організація «БАРР» та Чернівецький обласний центр «Спорт для всіх». А «душею» заходу традиційно була Тетяна Лебухорська (заступник голови ЧОГО «БАРР»).

Максим КОЗМЕНКО

Джерело – Спортбук

peredplata