За гранату в Управлінні ДФС Чернівецької області – позбавлення волі від 5 до 7 років

За гранату в Управлінні ДФС  Чернівецької області - позбавлення волі від 5 до 7 років

Сьогодні 21 лютого відбувся брифінг заступника начальника слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області Сергія Гордаша. Який проінформував пресу про вибух у приміщенні відділу податкової поліції в Чернівцях, що пролунав 10 січня 2018 року.

Зустріч відбулася на вимогу журналістів, після офіційного листа з проханням роз’яснення інформації. Нагадаю, що інформацію до вчорашнього дня не бажали коментувати, ні Управління ДФС, ні слідче управління ГУНП в Чернівецькій області.

За попередньою інформацією версії про кількість потерпілих у слідчого управління і податкової поліції розходилися. Управління ДФС вчора на брифінгу повідомляли, що потерпілих 3, за словами Сергія Гордаша : «Вибух стався у приміщенні Державної фіскальної служби в одному зі службових кабінетів 10 січня, близько 15:00. Здетонувала граната РГД-5, яку за нашими підозрами проніс із собою в кабінет один із працівників служби. ( Який у 2016 році перебував у зоні АТО, інформація перевіряється). На момент вибуху в кабінеті перебувало 2 працівників. Але це був спарений кабінет, тому в сусідній кімнаті була ще дівчина. Вона не постраждала, відбулася лише переляком, один з потерпілих, що був в кабінеті, де стався вибух отримав серйозні поранення. Наразі встановлено кримінальне провадження, ми проводимо ряд заходів, щоб встановити хто з працівників приніс гранату, з якою метою це зроблено і сам процес, що спричинило вибух. У працівників управління ДФС у Чернівецькій області свої версії на дану подію. Тому ми так довго не давали розголосу інформації і не коментували цю ситуацію, сподівалися, що Управління ДФС спочатку проведе службове розслідування, а тоді будемо давати коментарі.»

За гранату в Управлінні ДФС  Чернівецької області - позбавлення волі від 5 до 7 років

За фактом події зареєстровано 2 кримінальних провадження. За статтею № 263, частиною 1 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами ..» та за статтею № 264 Кримінального кодексу України «Недбале поводження з бойовими припасами з ознаками кримінального правопорушення..» Згідно з статтями правопорушнику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

За гранату в Управлінні ДФС  Чернівецької області - позбавлення волі від 5 до 7 років

Поліція оприлюднила відео з місця події.

peredplata