На Буковині операція «Держкордон – 2013» поповнила бюджет митними платежами на понад 2,2 млн. грн.

Щоб навести лад з імпортно-експортними операціями і зруйнувати схеми ухилення від оподаткування під час переміщення цінностей через державний кордон, захистити споживчий ринок від фальсифікату та контра факту, який протизаконно потрапляє на митну територію України, працівники Міндоходів Чернівецької області проводять спецоперацію «Держкордон-2013».

Дана операція зініційована Міністерством доходів та зборів України і розпочата ще у лютому місяці цього року.

В рамках її здійснення на 4 – х митних постах регіону спільними з Чернівецькою митницею робочими групами здійснюються огляди транспортних засобів, з метою виявлення порушень митних правил та фактів можливого заниження митної вартості товарів.

Так, на сьогодні спільні робочі групи уже зафіксували 61 порушення митних правил та встановили під час перевірок 93 випадки заниження митної вартості товару на суму майже 10 млн. грн. За цей же період майже на один млн. грн. вилучено вантажів сумнівного походження та складено 61 протокол про порушення митних правил.

За словами в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Чернівецькій області Володимира Просяника: «За час дії операції найурожайнішим на викриття правопорушення був травень місяць. Нещодавно нами встановлено три місця накопичення тютюнових виробів виробництва Республіки Молдови і вітчизняного виробництва, які були призначені для незаконного переміщення через державний кордон України до Румунії. В схованках зберігалося 135,2 тис. пачок тютюнових виробів на суму понад 1млн.грн. Резонансним було виявлення та затримання в прикордонних селах області 2 транспортних засобів, за допомогою яких перевозили цигарки. Ціна таких діянь 144 тис. грн. Також, не вдалося приховати громадянину Румунії від митного контролю в своєму авто цигарки загальною вартістю 13,8 тис. грн. і як наслідок залишився без автомобіля, а відносно нього складено ще й протокол про порушення митних правил».

Про це повідомляють на сайті ДПС в Чернівецькій області.

peredplata