Буковинська міліція забезпечує громадський порядок під час ЗНО

Державна служба охорони вже п’ятий рік поспіль традиційно забезпечує охорону громадського порядку під час процесу перевірки знань на пунктах тестування та обробки матеріалів, не є виключенням і відділ ДСО при УМВС України в Чернівецькій області.

Сьогодні, 3 червня 2013 року розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України.

Цього року нововведенням є те, що на кожному пункті тестування будуть чергувати співробітники ДСО з металодетекторами. Це дозволить підвищити якість надання охоронних послуг, при цьому не допустивши внесення до пунктів тестування заборонених предметів.

Державна служба охорони виконує конкретні та чіткі завдання, щодо здійснення даних заходів, а саме – пильнувати за цілісністю та збереженням тестових матеріалів, здійснювати пропускний режим в приміщеннях, проводити сканування учасників тестування ручними металошукачами з метою виявлення заборонених пристроїв, тощо.

Дії примусового характеру держохоронцями в жодному разі не вживаються, а в разі виявлення заборонених засобів у абітурієнтів, рішення відносно подальшого проходження тестування приймають уповноважені особи пункту тестування.

Головне завдання цих заходів є забезпечення належного громадського порядку та рівних умов усіх учасників під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень.

Про це повідомили в ВДСО при УМВС в Чернівецькій області.

peredplata