В Чернівецькій області за останні 3 доби виникло 9 пожеж, на одній з яких були травмовані 2 людей

За останні 3 доби в Чернівецькій області сталося 9 пожеж. Так, 13 травня у Чернівцях на вул. Коломийській сталася пожежа в гаражі на території приватного домогосподарства. Місцеві мешканці помітили пожежу і спочатку намагалися самотужки її ліквідувати, проте при цьому отримали опіки рук та обличчя. За цей час полум’я поширилося по всьому гаражу та перекинулося на розташовану поруч літню кухню. Загальна площа пожежі склала 70 кв. м. Також існувала загроза перекидання пожежі на розташований поруч житловий будинок. Зрозумівши, що самотужки пожежу їм не здолати, люди зателефонували до Служби порятунку 101. За місцем виклику було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Чернівців. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши подальшого перекидання вогню. Завдяки цьому від знищення вдалося врятувати розташовані поруч житловий будинок та літню кухню. На пожежі вогнем знищено покриття гаражу, пошкоджено автомобіль ВАЗ, який перебував в гаражі, частково покриття літньої кухні. Стан обох потерпілих задовільний. За попередньою інформацією, пожежа виникла через порушення правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних робіт.
15 травня у селі Чудей Сторожинецького району сталася пожежа в приватному домогосподарстві місцевого мешканця. Загорання виникло в житловому будинку, звідки перекинулося на прибудовану господарську будівлю. Пожежу помітила сусідка, яка повідомила мешканців будинку про небезпеку та зателефонувала за номером 101. Оскільки житловий будинок та господарська будівля були дерев’яними, полум’я швидко поширювалося по конструкціях будівлі. Загальна площа пожежі склала 275 кв. м. На місце події були направлені рятувальники міста Сторожинець і місцеві пожежні команди смт Красноїльськ, сіл Чудей та Їжівці. Вогнеборці ліквідували пожежу, запобігши перекиданню полум’я на розташовані поруч житловий будинок та господарську будівлю, врятувавши їх від знищення. Вогнем знищено покрівлю житлового будинку та господарської будівлі, в яких сталася пожежа, речі домашнього вжитку. Попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електромережі.
Під час ліквідації пожеж, які сталися в Чернівецькій області за останні 3 доби, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 9 будівель та 2 одиниці техніки.
Всього з початку року на території краю сталося 332 пожежі, на яких загинуло 12 осіб, ще 5 людей були травмовані, з них 1 дитина. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Бережіть власне життя та здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata