Інвестиційний фонд «Буковина» виділив пільгове фінансування компанії з прокату квадроциклів

Інвестиційний фонд розвитку малого та середнього бізнесу «Буковина» виділив пільгове фінансування компанії «Атракціон під відкритим небом», що спеціалізується на прокаті картів та квадроциклів. Для закупівлі нових машин компанії «Атракціон під відкритим небом» було виділено 320 тисяч гривень під 12% річних.

Компанія «Атракціон під відкритим небом» стала дев\’ятим проектом, який отримав фінансування від чернівецького інвестиційного фонду «Буковина». Власник компанії Олена Батюкевич зазначила, що індустрія розваг має великі перспективи. Це пов\’язано, зокрема, з розвитком внутрішнього туризму, а також зростаючою популярністю перегонів на мототехніці.

«Буковина проводить змагання міжнародного рівня з мотокросу протягом 65 років. У цього виду спорту багато любителів, і розвиток послуг з прокату картів та квадроциклів цілком прогнозований», – зазначила Олена Батюкевич.

Співінвестор фонду «Буковина» і засновник корпорації «Роднічок» Іван Семенюк також відзначив перспективність проекту компанії «Атракціон під відкритим небом».

«Зростання привабливості регіонів України для туристів безпосередньо залежить від розвиненості інфраструктури. Для Чернівецької області, яка робить багато для залучення туристів, розвиток індустрії розваг має велике значення», – зазначив Іван Семенюк.

Довідка

Інвестиційний фонд з підтримки малого та середнього підприємництва «Буковина» створений в 2012 році з ініціативи та за фінансової підтримки Голови Федерації роботодавців України, Голови Ради Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

Фонд «Буковина» став першим з фондів в системі Федерації роботодавців України з розвитку малого та середнього бізнесу. Він оперує внесками інвесторів у розмірі 3 млн. гривень.

На початок підприємницької діяльності автори перспективних бізнес-ідей можуть отримати 50-80 тис. гривень, а вже існуючі підприємства можуть залучити пільгове фінансування в обсязі 150-320 тис. гривень під 10-15% річних.

У 2012 році в Житомирській області був створений другий інвестиційний фонд системи підтримки підприємництва під егідою ФРУ – фонд «Полісся».
Очікується, що найближчим часом інвестфонди з підтримки підприємництва будуть створені у Харківській, Одеській, Львівській та Полтавській областях. Поява таких фондів у всіх областях України дозволить за п\’ять років створити близько 30 тис. нових робочих місць.

peredplata