Папієв хоче, аби процес передачі ставків Буковини в оренду, пришвидшили

На сьогоднішній нараді під головуванням керівника виконавчої влади краю Михайла Папієва з головами районних державних адміністрацій, керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади розглянули питання щодо ефективного використання ставків краю.

Начальник Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів у Чернівецькій області Ян Дзюба, що задля дієвості використання та впорядкування механізму передачі водних об’єктів в оренду було прийнято Тимчасовий порядок надання у майнове наймання земельних ділянок з розташованими на них водними об’єктами та гідроспорудами. «Даний документ допомогає удосконалити контроль за раціональним використанням водних ресурсів, господарською діяльністю водокористувачів, підтримувати в належному стані гідроспоруди, а також вирішити питання щодо надходження коштів за оренду ставків», –зауважив посадовець.

За словами Яна Дзюби, цілеспрямована робота зукладаннядоговорів майнового найманняводних об’єктів проводиться тільки у Глибоцькому, Кельменецькому, Новоселицькому та Хотинськомурайонах.Так, з травня минулого року відповідними райдержадміністраціями укладено усього 90 договорів орендиставків, що складає майже 16%від загальної кількості водойм, які знаходяться в користуванні на підставі договорів майнового наймання земельних ділянок водного фонду. «З початку року, наприклад, сума коштів за оренду ставків склала усього 3 700 гривень, а фактично бюджет міг отримати, якщо б були укладені договори, близько 250 тисяч гривень, – підкреслив Ян Дзюба. – Зараз виготовлено тільки 328 паспортів на водні об’єкти, а усього в регіоні нараховується 1200 ставків».Посадовець звернувся до керівників районних державних адміністрацій прискорити процес укладення договорів, позаяк це сприятиме ефективному та раціональному використанню ставків області.

Михайло Папієв доручив головам районних державних адміністрацій пришвидшити процес укладання договорів оренди ставків. «Це потужне додаткове джерело доходів, яке ми належним чином досі не використовуємо. Ситуацію потрібно виправити – негайно та максимально ефективно», – резюмував він.

Джерело – прес-служба ОДА.

\”Час\” писав про те, що багато озер передаються безкоштовно в оренду Банченському монастирю. В такому контексті дуже знаковим є доручення голови Чернівецької ОДА.

peredplata