57 неповнолітніх буковинців було вилучено з вулиці

Як розповіла сьогодні, 17 червня, на апаратній нараді начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Яківчек, їх відомством спільно з підрозділами кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області та закладами освіти проведено у травні-червні 53 профілактичних рейди в 95 населених пунктах краю. «За їх результатами 57 неповнолітніх було вилучено з вулиці, комп’ютерних клубів чи розважальних закладів. До кримінальної відповідальності притягнуто дорослих осіб, які залучають неповнолітніх до злочинної діяльності», – повідомила вона.

Окрім того, за словами Юлії Яківчек, разом з органами опіки і піклування проведено обстеження умов проживання і виховання дітей у неблагополучних сім’ях, дітей-сиріт та неповнолітніх, позбавлених батьківського піклування. За результатами цих обстежень ініційовано притягнення до відповідальності 12 батьків. «Проведенням профілактичної роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті із законом займається спеціально уповноважений в цій сфері підрозділ Міністерства внутрішніх справ України, проте найефективнішою така праця буде тільки при взаємодії правоохоронних органів з органами влади», – додала вона. Саме тому, як пояснила Юлія Яківчек, Службою у справах дітей краю ініційовано прийняття доручення «Про проведення профілактичних заходів серед дітей під час літніх канікул». «Цей документ передбачає створення в районних центрах рейдових груп, які будуть працювати за певними графіками та маршрутами в місцях найбільшої концентрації дітей та підлітків під час літніх канікул. Фахівці будуть вилучати з громадських місць чи неблагополучних сімей неповнолітніх, котрі зазнали фізичного чи іншого насилля з боку дорослих, жебракують, – повідомила Юлія Яківчек. Головна мета цієї роботи – забезпечити дітей належним доглядом та соціальним захистом». Також планується максимально залучати до організованих форм дозвілля, відпочинку та оздоровлення школярів.

Начальник Служби у справах дітей краю повідомила також, що розроблено механізм взаємоінформування та взаємодії відомства, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів освіти, лікувальних установ з працівниками патрульно-постової служби, лінійних відділів внутрішніх справ, кримінальної міліції у справах дітей з метою своєчасного виявлення безпритульних і бездоглядних неповнолітніх та тимчасового влаштування їх до обласного притулку.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata