На Буковині СБУ завершила досудове розслідування по бухгалтеру, яка розкрала 172 тисячі

Слідчим відділом УСБУ в Чернівецькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою бухгалтера одного з будівельних комунальних підприємств області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,4 ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч.1,3 ст.358 (підроблення документів та їх використання) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у період 2009-2010 років бухгалтер підприємства, використовуючи свої повноваження як касира, пов’язані з видачею заробітної плати, привласнювала частину коштів, що були нараховані за оплату виконаних робіт. Щоб надати законності своїм діям, у відомостях на заробітну плату жінка власноруч проставляла підроблені нерозбірливі підписи від імені отримувачів. У той же час зловмисниця засвідчувала факт видачі грошей зазначеним у відомостях особам своїм підписом і проставляла штамп «оплачено» із вказаною дати.

У результаті перевірки, ініційованої СБУ було з’ясовано, що бухгалтер будівельного комунального підприємства, зловживаючи службовим становищем, шляхом підробки фінансових документів у кількох епізодах привласнила понад 172 тис. бюджетних гривень, які було виділено на оплату праці тимчасових працівників.

У червні ц.р. слідчим відділом УСБУ кримінальне провадження із затвердженим обласною прокуратурою обвинувальним актом скеровано до суду, – повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata