На Буковині проводиться часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами суб’єктів малого та середнього підприємництва

Як повідомив сьогодні, 1 липня, під час селекторної прес-конференції директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Ігор Сідляр, в рамках реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, в області проводиться часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами суб’єктів малого та середнього підприємництва за рахунок коштів обласного бюджету для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних напрямах економіки.

«Для фінансової підтримки суб’єктів господарювання з обласного бюджету було виділено загалом 1 млн. 29,2 тис. гривень, що дало можливість реалізувати 59 бізнес-проектів та створити 401 нове робоче місце. У цьому році планується на дані цілі використати 100 тис. гривень», – зазначив Ігор Сідляр.

Окрім цього, як зазначив директор департаменту, для пільгового кредитування підприємців та з метою інвестування в проекти на стадії бізнес-ідей в області працює Інвестиційний Фонд «Буковина», і ним з початку 2013 року видано трирічні кредити під 12% річних на суму 620 тис. гривень трьом суб’єктам господарювання.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata