За І півріччя цього року понад 4 тис. безробітних буковинців були працевлаштовані обласною службою зайнятості Буковини

Як повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, під час наради за участю директорів міських та районних центрів зайнятості було обговорено практичні питання застосування нової редакції Закону України «Про зайнятість населення», а також проаналізовано підсумки діяльності служб зайнятості за І півріччя цього року.

За словами в.о. директора обласного центру зайнятості Ольги Шевчук, основні завдання центрів зайнятості Буковини – забезпечення скорочення тривалості безробіття, активізація співпраці з роботодавцями.

Посадовець відзначила, що за 6 місяців 2013 року обласною службою зайнятості працевлаштовано понад 4 тис. безробітних буковинців, що на 16% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Удвічі більше працевлаштовано безробітних, яким держава надала додаткові гарантії щодо їхньої зайнятості.

Також в ході наради її учасники детально розглянули нові інструменти стимулювання зайнятості, зокрема, щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, наданні компенсації єдиного соціального внеску.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata