Чернівчанка не може отримати довідку після пожежі

Народна трибуна
Крик душі

«16 квітня цього року у мене в квартирі трапилася пожежа, її загасили пожежники, а ось в чому була причина – досі не знаю, бо мені не залишили жодного документа, – крик душі чернівчанки, мешканки вул. Залозецького, 105, Валентини Іванівни Іващенко. І вини своєї в цій біді не визнаю, бо не користувалася надмірно ні газовою плитою, ні електроприладами – коли того дня прийшла додому після 16-ї години, поїла окрошку з холодильника та хотіла прилягти відпочити, але біль у нещодавно поламаній руці нагадав про себе і я вирішила зробити лікувальні процедури. Ні з того, ні з сього відчула підозрілий запах, що доносився з кухні. Думала, що це мені здалося, бо ж нічого не готувала, але запах не зникав. Тоді вийшла на кухню і побачила, що там все горить…
Рятувальна бригада, котра приїхала за викликом, змогла впоратися з пожежею за доволі короткий проміжок часу, але збитків зазнала. Мої особисті пояснення знімали на відео працівники управління МНС, один з них заспокоював мене та стверджував, що я обов’язково отримаю компенсацію. Час минув, а я досі не знаю навіть точної причини виникнення пожежі та до кого ж звертатися за компенсацією чи хоча б якоюсь допомогою. До того ж, зрозуміло, що куди б не звернулася, справедливо вимагатимуть довідку від МНС-ників. Допоможіть з’ясувати, як мені отримати такий документ».
Писк влади
У секторі профілактичної роботи та розслідування пожеж ТУ ДСНС України в Чернівецькій області пояснюють, що оригінали матеріалів про пожежу вже передані до органів внутрішніх справ, копії ж зберігаються в управлінні. Міліція має надати громадянці Іващенко інформацію стосовно прийнятих рішень за фактом пожежі. Валентині Іванівні слід особисто звернутися з письмовим запитом про надання такої інформації до канцелярії територіального управління ДСНС у області (вул. Комарова, 1-А, 4-й поверх) та відповідно її отримати у встановлені терміни. Далі вже вирішувати питання чи матеріальної допомоги, чи компенсації в органах соціального захисту населення.


Наталія Брянська

peredplata