Понад 80 відсотків письмових звернень краян до податківців Буковини стосуються податкової політики

«І це закономірно в умовах проведення минулорічних масштабних реформ і трансформацій податкової системи країни, яка продовжує зазнавати законодавчих змін, доповнень та нововведень і з січня 2015 року», – зазначають в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, наводячи статистику розгляду письмових звернень в регіональному відомстві.

Управлінці зазначають, що обсяг листування минулого року хоча й не значно, але зменшився по відношенню до попереднього 2013 року на 16 звернень. Й рівень надходження скарг впродовж 2014 року також знизився –розглянуто 11 скарг замість 18, що надійшли у 2013 році. А це свідчить про певну стабільність в роботі службовців із письмовими зверненнями й, можливо, довгоочікуваний аванс довіри платників податків, незважаючи на складні умови сьогодення.

Отже, у 2014 році фахівці податкової служби Буковини вчасно розглянули та відповіли на 364 письмові звернення краян. З вдячністю прийняли одну пропозицію платників щодо оптимізації діяльності органу. Відреагували в законодавчому порядку на 11 скарг на дії чи бездіяльність її фахівців. Підготували та надали письмові роз’ярення на 352 заяви з вирішення різних робочих питань взаємодії платників з фіскальною владною структурою.

peredplata