На Сокирянщині відкрили історико-краєзнавчий музей

Нещодавно в селі Романківці відкрився історико-краєзнавчий музей на базі будинку культури. До його експозиції увійшли матеріали з історії села, знаряддя побуту, макет помешкання періоду XV ст. Експонати зібрані за ініціативи сільського голови та небайдужих і творчих романківчан представляють відвідувачам можливість познайомитись з культурою життя цілих епох їх прадідів.

Урочисте відкриття музею відбулося в рамках проведення районного музичного фестивалю «Пісенний краю – Сокирянщино моя», який приурочений 22-ій річниці незалежності України. Звертаючись до учасників святкових заходів, начальник відділу культури райдержадміністрації Р.Горн зазначила, що такого роду події є дуже важливими як для місцевих громад так і для району вцілому, оскільки збереження звичаїв і традицій народу допомагають усвідомити свою історичну самобутність. Вона висловила вдячність усім тим, хто працював над створенням цього закладу та зазначила, що завдяки нашій спільній роботі відкриття музею стало ще однією сторінкою творення культурно-історичного багатства нашого краю.

На території Сокирянського району працюють 8 громадських музеїв на базі закладів культури сіл Селище, Сербичани, Олексіївка та загальноосвітніх установ сіл Вашківці, Романківці, Гвіздівці, Шебутинці та міста Сокиряни. Про це повідомив офіційний веб-сайт Сокирянської районної державної адміністрації.

peredplata