В Чернівецькій області, за оцінкою, проживає 907,2 тис. осіб

На 1 липня 2013р. в області, за оцінкою, проживало 907,2 тис. осіб, з них 42,6% мешкало в міських поселеннях, 57,4% – в сільській місцевості. Чисельність населення області становила 2% від загальної чисельності населення України. Територія Чернівецької області та кількість населення є найменшими серед регіонів України. В той же час область займає п’яте місце за щільністю населення після міст Києва, Севастополя та Донецької і Львівської областей. На один квадратний кілометр території приходилося 112 жителів.

Серед районів області найбільша щільність населення зафіксована у Кіцманському районі (115 жителів на 1 км2), найменша – в Путильському (29 жителів). Щільність населення обласного центру становила 1692 особи на 1 км2.

Найбільшим за кількістю жителів є Сторожинецький район, найменшим – Путильський. Кількість мешканців Сторожинецького району майже у 4 рази перевищує чисельність населення Путильського району (98,6 тис. осіб проти 26 тис.).

В обласному центрі проживає більш ніж чверть мільйона мешканців, з них 152,1 тис. – у Шевченківському районі, 78,7 тис. – в Першотравневому та 29,1 тис. осіб – у Садгірському.

Чисельність населення області має тенденцію до збільшення. За січень–червень цього року населення області збільшилось на 38 осіб, а населення обласного центру – на 1021 особу.

Про це повідомила заступник начальника Головного управління статистики в Чернівецькій області Г.І.Петрова.

peredplata