Експорт товарів Чернівецької області зменшився на 3,5%, імпорт – на 32%

Обсяги експорту та імпорту товарів Чернівецької області за січень–травень 2015р. становили відповідно 47,6 та 29 млн.дол.США. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяг експорту зменшився 3,5%, імпорту – на 32,3%. Про це повідомляє Головне управління статистики Чернівецької області.

Зовнішньоторговельні операції товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами з 69 країн світу, основними з яких залишаються Румунія, Туреччина, Німеччина, Російська Федерація, Польща, Італія та Китай.

Товарна структура експорту в січні–травні 2015р. була представлена переважно поставками деревини та виробів з деревини (24% від загального обсягу експортованих товарів), продуктів рослинного походження (19,1%), текстильних матеріалів та текстильних виробів (16%), меблів (9,8%) і машин, обладнання та механізмів (8,6%).

У структурі імпорту 42,5% склали текстильні матеріали та текстильні вироби, 15,4% – машини, обладнання та механізми, 9,6% – недорогоцінні метали та вироби з них, 7,3% – деревина і вироби з деревини, 4,4% – полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них.

peredplata