Загальна площа мисливських угідь Чернівецької області складає 633,6 тис. га

Загальна площа мисливських угідь Чернівецької області складає 633,6 тис. га, які закріплені за 17 користувачами різних форм власності: 5 лісогосподарських підприємств (включаючи 1 лісомисливське господарство) Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, 11 господарств громадської організації Українського товариства мисливців та рибалок і 1 користувач Міністерства оборони України.

7 серпня 2013 року на базі ДП «Чернівецьке ЛГ» відбулася нарада користувачів мисливських угідь Чернівецької області за участю районних мисливствознавців, представників державних контролюючих органів та Чернівецького ОУЛМГ з питань відкриття сезону полювання на пернату дичину, який розпочнеться 10 серпня о 18:00. У рамках наради було розглянуто стан ведення мисливського господарства на Буковині та ветеринарну епідеміологічну ситуацію у мисливських угіддях.

До присутніх із вступним словом звернувся начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан і зазначив, що підприємствами та працівниками облуправління забезпечується на належному рівні виконання усіх поставлених Урядом завдань у сфері ведення мисливського господарства, охорони, захисту і примноження державного мисливського фонду. Заступник директора Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Микола Білоконь подякував лісівникам за величезний вклад у відновлення популяції зубра на Буковині – будівництво новенького вольєру площею 80,3 га, у який от-от будуть завезені перші мешканці.

Про стан ведення мисливського господарства підприємствами Чернівецького ОУЛМГ та на території Чернівецької області в цілому присутнім розповів завідувач сектором мисливства ЧОУЛМГ Василь Гав\’юк. Він підкреслив, що користувачами мисливських угідь приділяється значна увага біотехнічним заходам, направленим на відтворення, збереження та охорону державного мисливського фонду, ведеться боротьба із шкідливими тваринами, відновлюється вольєрне господарство краю. Також постійно проводяться заходи із виявлення порушників законодавства у галузі мисливського господарства і полювання, зокрема за І півріччя 2013 року до адміністративної відповідальності за зазначені правопорушення було притягнуто 30 осіб. Головний спеціаліст відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області Сергій Василинюк підтвердив, що мисливське господарство на Буковині ведеться на належному рівні, і в контролюючого органу, який він представляє, немає серйозних зауважень до користувачів мисливських угідь.

Характеризуючи ветеринарну епідеміологічну ситуацію на Буковині, начальник Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області Борис Тодорюк наголосив на необхідності постійного обстеження патматеріалу на наявність небезпечних для людини та тварин хвороб, зокрема трихінельозу та сказу. Головний державний інспектор ветеринарної медицини області підкреслив, що чи не найбільшу небезпеку для життя буковинців може становити червона лисиця, яка є основним носієм сказу. Завдяки єгерській службі лісогосподарських господарств Чернівецького ОУЛМГ вдається утримувати популяцію цієї тварини під контролем, на рівні не більше 1 особини на 1 тис. га мисливських угідь.

Загалом, як показала нарада з питань відкриття мисливського сезону, усі користувачі мисливських угідь Чернівецької області готові до початку полювання на пернату дичину та ведуть тісну і стабільну співпрацю із контролюючими державними органами Буковини.

Про це повідомляє прес-служба ЧОУЛМГ.

peredplata