19 серпня на Сокирянщині готується до «Свята меду»

Питання підготовки та проведення в місті Сокиряни районного «Свята меду» та виставки розпродажу продукції бджільництва розглянуто в ході наради заступника голови райдержадміністрації Петра Бескупського з працівниками управління агропромислового розвитку райдержадміністрації. Зокрема, обговорено етапи проведення свята, контингент учасників та ряд організаційних питань.

За інформацією начальника управління агропромислового розвитку заходи планується провести 19 серпня. Вони розпочнуться із освячення продукції бджільництва благочинним Сокирянського благочиння Чернівецько-Буковинської єпархії отцем Нестором. Передбачається також привітання учасників свята керівництвом органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, вручення кращим бджолярам почесних грамот. Також присутні зможуть переглянути святковий концерт та виставку – продаж продукції бджільництва.

«Свято меду» стало для Сокирянщини традиційним та проводиться щороку з нагоди відзначення Дня пасічника та православного свята Спаса. Його метою є збереження кращих духовних традицій, демонстрація, дегустація та продаж продуктів бджільництва кращими пасічниками сільських та селищних рад району, вшанування професії пасічника та любителів меду.

Загалом професійно бджолярством займаються близько 50 жителів району, які утримують від 5 до 200 бджолосімей. За повідомленням офіційного веб-сайту Сокирянської районної державної адміністрації.

peredplata