На Глибочині завершено збір зернових культур

Аграрії району завершили збір ранніх зернових та зернобобових культур. Всіма категоріями господарств у нинішньому році зібрано зернових та зернобобових культур на площі 5,8 тис.га. Отримано 19,5 тис.тонн збіжжя при середній урожайності 34 цнт/га. Найкраще уродила озима та яра пшениця, урожайність яких становить відповідно 38 та 35 цнт/га. Трохи меншу урожайність показали озиме жито (32цнт/га), овес (32цнт/га) та ячмінь (30 цнт/га). В сільськогосподарських підприємствах району найкращу урожайність показала також озима пшениця (34 цнт/га). Урожайність ярого ячменю та вівса становить 30 цнт/га, озимого ячменю – 27 цнт/га. Озимого ріпаку зібрано на площі 2,65 тис. га, отримано по 20 цнт зерна з кожного гектара.

У поточному році погодні умови не дуже сприяли селянам. Після тривалого дощового весняного періоду суха та жарка погода не йшла на користь нормальному розвитку зерна, однак, дякуючи сумлінній праці трударів полів і в цьому році отримано непоганий урожай зернових культур. На даний час аграрії району займаються підготовкою грунту під посів озимих культур, також підготовкою високо репродукційного насіннєвого матеріалу та закупівлею мінеральних добрив, які потрібні для проведення осіннього посіву. В народі говорять, що основа майбутнього урожаю закладається ще восени.

За прогнозами під урожай 2014 року в районі всіма категоріями господарств буде засіяно озимою пшеницею 4,7 тис.га, в тому числі в сільськогосподарських підприємствах біля 2,0 тис.га. У п’ять разів будуть зменшені площі під посів озимого ріпаку (0,5 тис.га), що дасть можливість оптимізувати структуру посівних площ та дотримання сівозмін при вирощуванні сільськогосподарських культур. Про це повідомив офіційний веб-сайт Глибоцької районної державної адміністрації.

peredplata