В Чернівцях оздороилось і відпочило понад 1200 діток пільгових категорій

Цього року Чернівецька міська рада направила на оздоровлення та відпочинок 1 267 дітей з числа пільгових категорій. Про це на прес-конференції повідомила начальник відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Коцур.

Цьогоріч діти відпочивали в таборі оздоровлення та відпочинку «Дністер плюс», дитячому пансіонаті «Вербиченька», дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Юність», оздоровчому таборі «Вогник Буковини».

Також діяв наметовий табір «Стежинка», де було оздоровлено 120 дітей, пансіонат з лікуванням матері та дитини «Зелені пагорби» де відпочивало 35 дітей-інвалідів, які є членами клубу «Паросток». У дитячих центрах «Молода гвардія» та «Артек» оздоровлено 110 дітей пільгових категорій. Крім того, в місті діяли пришкільні табори, в яких відпочивало 350 діток.

Окрім оздоровлення дітей, за ініціативою секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, вже другий рік поспіль було організовано відпочинок студентської молоді (єдиний досвід в Україні організації безкоштовного відпочинку студентства). З 20 червня по 14 серпня 2013 року діяв міський літній наметовий табір для дітей та молоді м. Чернівців «Ойкос» в урочищі «Стебник» смт. Берегомет Вижницького району на території Національного природного парку «Вижницький». Протягом цього періоду в таборі відпочило 400 студентів вищих навчальних закладів І – ІV рівня акредитації, учасники громадських організацій та діти з Польщі.

Також, Чернівецька міська рада спільно з Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжують роботу щодо створення для дітей, позбавлених батьківської опіки, соціальних квартир в м. Чернівці, в яких на даний час проживає 33 особи. В травні поточного року було завершено ремонтні роботи в п’ятій соціальній квартирі (вул. Авангардна, 43А).

Працівниками Центру постійно здійснюється соціальний супровід 2 дитячих будинків сімейного типу і 2 прийомних сімей, де виховується 16 дітей, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На даний час пройшли курс навчання прийомні батьки для створення нової прийомної сім’ї, які планують взяти на виховання 2-3 дітей.

Продовжує працювати міська служба психологічної допомоги «Телефон довіри» (57-15-15 та моб. лінія 095- 932-15-15). За перше півріччя 2013 року на лінію надійшло 764 дзвінки.

Ще одним важливим напрямом є направлення документів на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня». На даний час, за клопотанням Чернівецької міської ради, почесне звання присвоєно 337 багатодітним матерям.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata