З початку року служба швидкої медичної допомоги Чернівецької області здійснила 108372 виїзди

Як повідомив сьогодні, 27 серпня, на апаратній нараді начальник департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення облдержадміністрації Ігор Шкробанець, на Буковині функціонує обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. За його словами, служба швидкої медичної допомоги області впродовж 2012 року виконала 210489 виїзди, що значно перевищує показники попередніх років. Цьогоріч, станом на серпень, вже здійснено 108372 таких виїзди.

Ігор Шкробанець зазначив, що з метою реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в Чернівецькій області здійснено ряд організаційних заходів, зокрема, проведено аудит служби, а також інвентаризацію кадрових, фінансових та матеріально-технічних ресурсів, визначено обґрунтовану потребу в коштах, обладнанні, транспорті й медикаментах.

Він також повідомив, що в установі 61 бригада швидкої медичної допомоги- 29 лікарських бригад та 32 – фельдшерських. Для забезпечення нормативного прибуття бригади на місце виклику міжрайонній станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передано в районах області 16 пунктів швидкої медичної допомоги.

«З початку року в області функціонує «гаряча лінія» з питань екстреної медичної допомоги, на яку вже надійшло 111 звернень. Окрім цього, Чернівецька область є активним учасником Національного проекту «Вчасна допомога», який передбачає створення та організацію роботи єдиних регіональних диспетчерських служб»,- зауважив Ігор Шкробанець. Посадовець також зазначив, що в Центрі організовано систему підвищення рівня знань медичного персоналу, його навчання та перепідготовки.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata