Відкрито сезон грибів!

Відкрито сезон грибів!Після проливних дощів починають швидко рости грибочки. Для любителів погуляти лісом це чудова нагода назбирати повний кошик грибів. На території мальовничої Буковини є чимало видів грибів, як їстівних, так і не їстівних.

Тому шановні буковинці, йдучи в ліс по гриби варто дуже ретельно вибирати гриби до своєї корзини. Ви повинні пам’ятати, що народні методи перевірки грибів не завжди діють. І помилившись одним грибом , може бути фатальний кінець.

Існує кілька загальних застережень щодо використання грибів. Гриби не можна збирати біля автотрас та після кількох днів спеки, адже вони надто токсичні. Дітям, вагітним і годуючим матерям їсти гриби категорично заборонено. При перших ознаках отруєння – звернутися негайно до лікарні, бо через 2-3 години наступає токсичне ураження нирок та печінки.

Треба пам’ятати, що гриби вбирають весь негатив навколишнього середовища, і є важкими для травлення. Тому в жодному разі не можна купляти гриби на трасах. Не збирайте гриби невідомого вам походження, адже отруйний гриб при взаємодії з їстівним грибом отруює його.

Якщо ви підозрюєте, що отруїлись грибами, які нещодавно вживали, медики радять не викидати залишки харчів. Адже їх аналіз допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм. Відповідно, визначитись з найефективнішим у вашому випадку лікуванням.

Приємного і корисного вам збору грибів!

Ірина Попадюк

peredplata