Чи готова Буковина допомогти Львівській області

Чи готова Буковина допомогти Львівській області

Жителі села Іванківці обурені, що до їхнього села звозять чуже сміття.

Чи не найбільш обговорюваною новиною кінця минулого тижня був зухвалий факт завезення великої кількості сміття вантажівками зі львівськими номерами на околицю села Іванківці Кіцманського району. Звістка облетіла не тільки всю Буковину, а й висвітлювалася столичними ЗМІ.

Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області Сергій Робулець, близько 75 кубометрів сміття перебуває у водоохоронній зоні. Якщо воно там залишатиметься, то може спричинити забруднення водного горизонту.

Санепідеміологами області відібрано проби ґрунту та повітря для проведення досліджень.

Держекоінспекції в області доручено взяти зазначену проблему на контроль та щодня інформувати керівництво обласної державної адміністрації про її розв’язання. Нині вирішується питання щодо утилізації та вивезення сміття.

\”Проблема, яка виникла за останній проміжок часу у зв’язку з подіями, що відбуваються в Іванківцях Кіцманського району, досліджується правоохоронними органами. Я неодноразово наголошував, що ніхто не приїхав з іншої області й не завів тих людей і ті фури. Тобто завіз сміття був спланований кимось із місцевих\”, – переконаний голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук.

Наразі правоохоронці вивчають дане питання та розшукують осіб, причетних до зазначеного правопорушення, а також відслідковують місця руйнації дороги при заїзді та виїзді вантажного транспорту. Здійснюється також опитування місцевого населення щодо подробиць події та номерів вантажівок, які скидали сміття. Порушено кримінальне провадження, проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, що депутат Чернівецької міськради Наталія Якимчук заявила, що сміття зі Львова возять на місцеве звалище вже протягом декількох днів.

Ярослава Николюк

peredplata