Чернівецькі бізнесмени оновили 65% касової техніки

Наразі в Чернівцях 1140 РРО або 65% від загальної кількості зареєстрованих, вже формують електронну касову стрічку і автоматично передають дані про проведені розрахунки на спеціальний сервер Міндоходів.

Число оновлених цифрових апаратів, що вже звітують у режимі «он-лайн», продовжує щоденно стрімко зростати, – протягом вересня до нового сервісу чернівецькі бізнесмени долучили 137 одиниць касової техніки.

Однак, ще не всі касові апарати можуть звітувати в електронний спосіб. 2 серпня Міністерство доходів і зборів затвердило Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій №317 у новій редакції, з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами Міністерства доходів і зборів України, ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України.

Проте платникам, які використовують моделі касової техніки, що не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів, варто поквапитись, адже з 1 жовтня реєстрацію таких реєстраторів буде скасовано у примусовому порядку.

Нагадаємо, що законодавчі вимоги з підключення реєстраторів розрахункових операцій до «Системи збору та зберігання даних РРО Міністерства доходів і зборів України» набутили чинності з початку поточного року, однак для виконання технічних вимог бізнесмени одержали відстрочку в часі до 1 січня 2014 року.

У цей час суб\’єкти господарювання, що використовують у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій, здійснюють перехід з подачі звітності про застосування РРО за формою 3ВР на передачу контрольно-звітної інформації в електронній формі за технологією Національного банку України із Систему збору та зберігання даних РРО Міндоходів.

За місяць, у якому проведене підключення до Системи, суб\’єкт господарювання в термін до 15 числа наступного місяця, подає звіт ЗВР-1 із вказівкою обсягів розрахункових операцій за період звітного місяця до дня проведення персоналізації та відповідно початку електронної подачі звітності.
Наприклад, якщо суб\’єктом господарювання РРО персоналізований 25 серпня, то до 15 вересня подається звіт ЗВР-1, у якому вказується обсяги розрахункових операцій, проведених до 25 серпня. Надалі подача звітності за формою ЗВР-1 суб\’єктом господарювання припиняється.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ще раз нагадує платникам про необхідність модернізації морально застарілої техніки.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata