Путильські лісівники відсвяткували новосілля

19 вересня 2013 року в смт. Путила відбулося урочисте відкриття нової адміністративної будівлі ДП «Путильське лісове господарство». Участь у заході прийняли голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан, голова Путильської РДА Василь Сафроняк та директор ДП «Путильське ЛГ» Петро Фрей. Повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства.

18 років Путильський лісгосп орендував приміщення в колишньої сільгосптехніки місцевого лісокомбінату. Зважаючи на необхідність постійно витрачати кошти на оренду, було прийнято рішення збудувати власну контору підприємства. Зведення будівлі розпочато у 2011 році та завершено до професійного свята працівників лісової галузі. Остаточно апарат управління ДП «Путильське ЛГ» перебереться у нове приміщення до 1 жовтня цього року. Заощаджені на оренді гроші будуть направлені на ведення лісового господарства. На спорудження витрачено 2 млн. 20 тис. грн власних коштів лісгоспу.

Губернатор Буковини Михайло Папієв, який прискіпливо оглянув новобудову, відзначив, що зроблена вона з душею. Загалом, дерев’яний будинок має 3 поверхи. Тут розміщені відділи лісового господарства, збуту і постачання, планово-економічний та інші. Лісівники навіть виділили окрему кімнату для розгортання музею лісу.

Путильчани, які доклали чимало зусиль у будівництві нової контори лісгоспу, отримали з рук губернатора та голови Путильської РДА грамоти від облдержадміністрації та райдержадміністрації. А за високий професіоналізм та великий внесок у розвиток лісової галузі Буковини начальник Чернівецького ОУЛМГ Ігор Чебан вручив директору ДП «Путильське ЛГ» нагороду від Державного агентства лісових ресурсів України – нагрудний значок «Відмінник лісового господарства України».

Довідка
Державне підприємство «Путильське лісове господарство» створено у 1995 році шляхом реорганізації місцевого лісокомбінату. Загальна площа держлісфонду, який перебуває у користуванні лісгоспу, складає 36,6 тис. га (територія Путильського та Вижницького районів). Лісистість території – 62,8%. У структуру лісгоспу входять 8 лісництв, 3 деревообробні підрозділи, автотранспортний парк та будівельна дільниця.
У І півріччі 2013 року підприємством було проведено відтворення лісів на площі 356,6 га при плановому завданні 340 га, темп росту складає 104,8%. Обсяг реалізованої продукції за цей же часовий проміжок зріс на 6,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зросла майже на 20% продуктивність праці й становить 55 тис. грн на одного робітника (в еквіваленті повної зайнятості). На підприємстві найбільша серед підпорядкованих Чернівецькому ОУЛМГ лісгоспів середньомісячна заробітна плата (в еквіваленті повної зайнятості) – 3166,6 грн. Темп росту складає 7,6%. Кількість працівників на ДП «Путильське ЛГ» (станом на І півріччя 2013 року) – 379.
За І півріччя 2013 року підприємством сплачено 2 246 тис. грн до зведеного бюджету України, а до місцевого – 1 355 тис. грн (темп росту останнього – 118,3%). Зокрема, у 2011 році до зведеного бюджету від підприємства надійшло 4 989 тис. грн, у 2012 – 5 092 тис. грн. До місцевого бюджету було перераховано відповідно 2 418 тис. грн та 2 994 тис. грн.
У І півріччі 2013 року підприємство мало найвищу серед усіх лісгоспів облуправління рентабельність – 3,2%, а також отримало чистого прибутку на суму 620 тис. грн.
За січень-червень поточного року Путильський лісгосп власним коштом збудував 3,3 км лісових доріг.

peredplata