В Чернівецькій області 63 тис. 65 сімей з дітьми отримали матеріальну допомогу на суму понад 529 тис. гривень

Про підвищення соціального захисту найменш захищених верств населення згідно з соціальними ініціативами Президента України йшлося сьогодні, 30 вересня, на прес-конференції заступника директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Юрія Півня. «В області впроваджено новий підхід з надання соціальних послуг у територіальних центрах, мета якого – забезпечення доступності таких послуг і розширення їх спектру, охоплення більшої чисельності осіб та задоволення їх потреб», – зазначив посадовець.

За його словами, станом на вересень більше 63 тис. сімей з дітьми отримали допомогу на суму понад 529 тис. гривень. Окрім цього, 5231 малозабезпечена сім’я отримала матеріальну допомогу на суму 136 тис. 237 гривень. Виплачується допомога 8598 інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам – вони отримали заплановані 86 тис. гривень. «Розмір соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, відтепер становить 894 гривні», – додав Юрій Півень.

Цього року, за словами посадовця, збільшився розмір допомоги при народженні дитини: так, на першу дитину виплачується 29 тис.160 гривень, на другу дитину – 58 тисяч 320 гривень, на третю і кожну наступну дитину – 116 тис.640 гривень.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata