Наразі в Чернівцях 1395 реєстраторів розрахункових операцій (РРО)

Наразі в Чернівцях 1395 РРО або понад 83% від загальної кількості зареєстрованих, вже формують електронну касову стрічку і автоматично передають дані про проведені розрахунки на спеціальний сервер Міндоходів.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що відповідно до наказу Міністерства доходів і зборів України від 01.10.2013 №522 та рішення технічної комісії (Положення про технічну комісію, затверджено наказом Державної податкової адміністрації України від 17.04.2007 №236, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.05.2007 за №445/1371) затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій станом на 01.10.2013 року.
Звертаємо увагу власників касових апаратів! В термін до 01.12.2013 року необхідно вивести з експлуатації або доопрацювання всі моделі РРО, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів відповідно до вимог, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 №1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв’язку до органів державної податкової служби» та не включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій.

Отже, вже з 1 грудня 2013 року, суб’єкти господарювання втратять право застосовувати РРО, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації за допомогою модемів.

Водночас, 14 липня набрав чинності Закон України 21.06.2013 року №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності власниками реєстраторів розрахункових операцій. Згідно із законом, застосування штрафних санкцій за неподання контрольно-звітної інформації РРО до органів Міндоходів відповідно до вимог чинного законодавства настає з 1 січня 2014 року.

До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях висловлює подяку підприємцям, які перейшли до електронного документообігу та нагадує власникам РРО, які ще використовують морально застарілу техніку, про необхідність вчасно її модернізувати. Залишилось обмаль часу.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata