Буковинський \”УДАР\” розповів, чому влада заблокувала ініціативну УДАРу щодо скасування VIP-пенсій для чиновників

Буковинський "УДАР" розповів, чому влада заблокувала ініціативну УДАРу щодо скасування VIP-пенсій для чиновників15 жовтня відбулася прес-конференція заступника голови Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Олександра Шкурідіна та члена Ради Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Григорія Тіміша. Тема прес-конференції – «Чому влада заблокувала ініціативну УДАРу щодо скасування VIP-пенсій для чиновників».

Олександр Шкурідін: «Зараз у пенсійній сфері сформувалася недолуга ситуація: влада підняла пенсій вік в Україні, а пенсії залишилися мізерними. Середній розмір пенсії для простих людей складає приблизно від 900 до 1200 гривень, а у суддів і прокурорів сума близька до 7 тисяч. У чиновників вищого рівня пенсія сягає 15-ти тисяч. Тому існуюча пенсійна система не має права на подальше існування.

Партія «УДАР Віталія Кличка» вирішила зробити перший крок до встановлення соціальної справедливості. В нашому законопроекті було передбачено переведення пенсій Президента України, народних депутатів України та членів уряду на загальну систему пенсійного страхування, згідно єдиного Закону про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування. Тобто таким самим чином, як і для 90% наших українських громадян».

Григорій Тіміш: «У середу Верховна Рада України могла прийняти історичне і правильне рішення щодо скасування несправедливої пенсійної системи для чиновників. Цього не сталося через антинародну позицію Партії Регіонів та деяких мажоритарників. Проте, така ситуація влаштовує ПР, тому вони й відмовились підтримати опозиційний законопроект, який передбачає скасування несправедливих пенсійних привілеїв для депутатів, урядовців та інших високопосадовців.

Відмова скасувати власні пенсійні привілеї свідчить про те, що нинішня влада й надалі не збирається працювати в інтересах громадян України, а лише паразитувати на ресурсах країни».

Найближчим часом Партія «УДАР Віталія Кличка» планує повторно зареєструвати новий законопроект щодо соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні та встановленні єдиних принципів нарахування пенсій.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП УДАР \”Віталія Кличка\”.

ВІДЕО

peredplata