Буковинські юнаки служитимуть в полку Президента України

Станом на сьогодні, 16 жовтня, зі збірного пункту Чернівецького обласного військового комісаріату, що знаходиться в райцентрі Кіцмань, для проходження строкової військової служби до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, в рамках призовної кампанії «Осінь – 2013», направлено 86 осіб.

– 16 жовтня відбулась особлива відправка, адже 14 призовників з Буковини потрапили до окремого полку Президента України, – розповів заступник Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Валерій Мовченюк. – Особлива, адже основними критеріями, за якими проводиться добір кандидатів є відмінний фізичний стан, добре здоров’я, зріст не менше 185 сантиметрів, але не більше двох метрів та середня статура. Окрім того в юнаків не повинно бути шрамів та татуювань на відкритих ділянках тіла.

Як повідомив офіцер, сьогодні було відправлено 58 майбутніх солдатів, 14 з яких проходитимуть службу у Сухопутних військах Збройних Сил України, 29 у Внутрішніх військах МВС України та 15 служитимуть у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту.

Також потрібно відзначити високу явку юнаків до призовних дільниць, їх відповідальність, а головне, бажання служити.

Наступна відправка призовників відбудеться 23 жовтня. Загалом з Буковини за час призовної кампанії «Осінь – 2013» до лав Збройних Сил та інших силових структур України буде відправлено 276 призовників.

Підполковник
Сергій Берець.
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

peredplata