5 грудня професійне свято відзначають працівники статистики

Сучасне життя вимагає від людей різноманіття професійної діяльності. Тому талант та схильності до тієї чи іншої роботи є дуже важливими як для працівника так і для роботодавця.

5 грудня професійне свято відзначають працівники статистики. Мало хто знає про важливість роботи, яку виконують статисти. І ще менше людей обирає статистику своїм фахом. Адже більшість хочуть стати економістами, юристами, журналістами співаками та президентами.

Але з упевненістю можна стверджувати, що результатами діяльності статистів користувалися і користуються в свої професійній діяльності більшість людей, навіть не здогадуючись про масштаби виконаної ними роботи.

Тому нам варто згадати, що статист – це людина, яка займається обробкою інформації. І праця таких людей є надзвичайно важливою і відповідальною. Адже статистика – це точна наука, яка потребує аналітичного мислення, точного і холодного розрахунку та логічних дій. Адже статисти, звичайно, працюють із цифрами і будь- яка неточність у їх роботі є неприпустимою.

В нашій державі існують різноманітні соціологічні центри та служби, які займаються дослідженнями та статистикою. Серед таких найвідомішими і найпопулярнішими є державна служба статистики; Центр економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова; Центр соціальних та політичних досліджень «СОЦІОВИМІР»; Центр соціальних досліджень «Софія»; Центр «Соціальний моніторинг» та інші. Більшість статистичних служб займаються моніторингом на замовлення. І найважливішим пріоритетом для цього є інтерес суспільства побачити проблему у числовому значенні.

У народі кажуть, що до роботи треба мати хист. Тому рідкісний талан до такої специфічної роботи треба цінувати. А суспільству варто не забувати про те, що у кожній професії існують свої переваги та труднощі.
Юлія Никоряк

peredplata