У Чернівецькій області під час пожежі загинув чоловік

У Чернівецькій області під час пожежі загинув чоловік22 грудня у місті Сторожинець по вул. Українській виникла пожежа в квартирі двохповерхового п’ятиквартирного житлового будинку. Вже за 4 хвилини на місці події працював пожежно-рятувальний підрозділ міста Сторожинець. Ще за декілька хвилин на місце події прибула місцева пожежна охорона села Чудей. Мешканці будинку, які на той час самостійно вийшли на вулицю, повідомили рятувальникам, що у квартирі, в якій виникла пожежа, може знаходитися людина. Рятувальники відразу зайшли в квартиру і виявили домовласника, чоловіка 1947 року народження. Бійці ДСНС винесли чоловіка на вулицю і на руках віднесли до Сторожинецької центральної районної лікарні, яка знаходиться поруч. Переконавшись, що нікому з мешканців будинку нічого не загрожує, вогнеборці приступили до ліквідаії пожежі. За короткий проміжок часу пожежу вдалося локалізувати, а згодом повністю ліквідувати. Завдяки цьому вдалося запобігти подальшому розповсюдженню вогню на поруч розташовані 2 житлові будинки. Оперативні дії рятувальників дозволили зберегти від знищення 3 житлові будинки. На пожежі знищено покрівлю, частково стіни та перекриття житлової квартири, домашні речі та майно. Потерпілого з опіками верхніх кінцівок, обличчя та верхніх дихальних шляхів ІІІ-VІ ступеня госпіталізовано до Сторожинецької центральної районної лікарні.
21 грудня у селі Романківці Сокирянського району виникла пожежа в літній кухні місцевого мешканця 1952 року народження. Повідомлення про пожежу до пожежно-рятувальних підрозділів надійшло вже тоді, коли вогонь поширився по всій будівлі. Черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 8 міста Сокиряни та місцева пожежна команда села Романківці відразу виїхали за місцем виклику. Вогнеборці зайшли всередину будівлі для проведення пожежної розвідки, під час якої виявили тіло домовласника вже без ознак життя. Через запізніле повідомлення про пожежу допомогти людині вже не було змоги. Рятувальники за короткий проміжок часу ліквідували пожежу. Вогнем знищено покрівлю будівлі, речі домашнього вжитку, пошкоджено стіни споруди.
Всього за останні 3 доби у Чернівецькій області виникло 9 пожеж, на яких вогнеборцям вдалося врятувати від знищення 9 будівель. Всього ж у 2013 році на території краю сталося 628 пожеж, на яких передчасно обірвалося життя 28 людей, з них 3 дітей. Ще 16 осіб були травмовані. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: основними причинами виникнення пожеж є «людський фактор»: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі та необережне поводження з вогнем. Рятувальники звертаються до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, бережіть Ваше життя та здоров’я!

peredplata