В Україні змінилися Правила дорожнього руху

В Україні змінилися Правила дорожнього рухуКабінет Міністрів вніс зміни в Правила дорожнього руху України з метою приведення їх у відповідність із законом \”Про дорожній рух\”.

Згідно з постановою уряду №1029 від 26 вересня 2011 року, водій не повинен мати при собі талон, що додається до прав, не потрібна довіреність на ведення автомобіля, достатньо лише прав і техпаспорта. З ПДР виключені згадки про дорожніх листах і документації на вантаж.

Розширено визначення мопеда: відтепер це двоколісний транспортний засіб не тільки з двигуном об\’ємом до 50 куб см, але і з електродвигуном потужністю до 4 кВт. Водій мопеда, як і водій мотоцикла, зобов\’язаний їздити в застебнутому шоломі.

Водій повинен пред\’являти документи, а не передавати їх інспектору ДАІ, як було раніше. Відповідно до нової редакції, інспектор може провести перевірку технічного стану транспортного засобу за допомогою спеціальних пристосувань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Істотно спрощуються дії водіїв у разі легких ДТП за умови наявності страховки, відсутність травмованих, п\’яних за кермом і складанні спільного повідомлення про аварію за зразком Моторнотранспортного страхового бюро України.

Згідно з нововведенням, необхідно скидати швидкість до 40 км/год біля нерухомого транспортного засобу на узбіччі з увімкненим проблисковим маячком синього кольору. Також підвищується до 21 року віковий ценз водіїв автобусів, трамваїв і тролейбусів. У новій редакції запроваджується Європейська категоризація транспортних засобів, а також низку інших змін.

Як повідомляв MIGnews.com.uaДержавна автомобільна інспекція оприлюднила перелік документів, які інспектор ДАІ має право перевіряти у автолюбителя під час документування порушень Правил дорожнього руху та оформлення матеріалів дорожньо-транспортних пригод.
Джерело

peredplata