Генерального директора «Калинівського ринку» обиратимуть виважено

7 квітня, відбувся традиційний брифінг секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика. На зустріч із місцевими засобами масової інформації також було запрошено заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Георгія Леонтія та Олександра Паскаря. Про це інформує прес-служба Чернівецької міської ради.

Найбільш обговорюваною темою стало створення наглядової ради на комунальному підприємстві «МТК «Калинівський ринок». Вона розглядатиме звернення підприємців і працівників ринку щодо покращення роботи підприємства. До її складу увійдуть власне підприємці та депутати міської ради. Вони не будуть втручатися у господарську діяльність «Калинівського ринку», а інформуватимуть Чернівецьку міську раду про те, що відбувається на підприємстві, з метою недопущення зловживань. За словами Ярослава Кушнірика, кандидатури на посаду директора \”Калинівського ринку\” визначатимуть виважено. Наразі виконуючим обов’язки директора є начальник служби безпеки підприємства Євген Мельник.

Секретар Чернівецької міської ради запевнив, що всі, хто не був причетним до корупційних схемах, працюватимуть на ринку і надалі. Також він повідомив, що задля оптимізації структури міської ради буде створено спеціальної депутатської комісії, за пропозиціями якої буде прийнято відповідні кадрові рішення.

Георгій Леонтій повідомив, що опалювальний сезон у місті завершиться дещо пізніше, ніж зазвичай. Це станеться, коли середньодобова температура сягне 8-ми градусів тепла. Нарахування за послуги КП «Чернівцітеплокомуненерго» буде скореговано згідно із графіком роботи котелень. За час, у який їхня робота призупинялася, чернівчани не платитимуть.

На брифінгу піднімалося питання щодо зовнішнього вигляду парків міста. Як зазначив Олександр Паскар, основними проблемами тут залишаються акти вандалізму, складнощі з обрізкою старих дерев і прибиранням сміття. Для вивозу сміття з території Центрального парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка було придбано спеціальну техніку. Для приведення парків у більш естетичний вигляд, буде задіяно волонтерів, які вже звернулися із пропозиціями до міської ради. Позаяк парки є дотаційними, планується залучати кошти європейських грантів.

peredplata