Чернівецька облорганізація Товариства Червоного Хреста допоможе розшукати близьких

Сім’я – одна з найважливіших форм організації життя. Що може бути важливішим за сім’ю та близьких тобі людей? Коли втрачається зв’язок з рідними, друзями, не дивлячись чи то на природні катастрофи чи на жорстоку війну, в ході якої втрачається частинка себе, частинка своєї душі.

Одним з провідних напрямків діяльності Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста – є служба розшуку, яка розпочала свою діяльність ще в 1992 році на Буковині.

Діяльність служби розшуку спрямована на:
– Встановлення долі людей, зниклих безвісті під час військових дій, часів Другої світової війни, передачу сімейних новин і возз’єднання сімей;
– Розшук родичів громадян за кордоном;
– Розшук викрадених і зниклих без вісті людей;
– Розшук могил загиблих воїнів за кордоном;
– Відновлення родинних зв’язків за допомогою Послань Червоного Хреста, перерваних в результаті міжнаціональних конфліктів, стихійних лих і техногенних катастроф;
– Розшук біженців та мігрантів.

Люди приходять до Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста, де вони можуть поспілкуватись з фахівцями, написати заяву на розшук рідних чи близьких. Розшук може тривати півроку, а то і більше. Кожен випадок розглядається індивідуально у відповідності до вимог.

Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста не надає послуг з питань розшуку у наступних випадках:
– якщо вік розшукуваного понад 100 років;
– генеалогічний розшук;
– розшук та підтвердження цивільних поховань;
– отримання свідоцтва про народження, реєстрації шлюбу, смерті, атестату/диплому про освіту, про працевлаштування
Всі індивідуальні запити з-за кордону, направлені безпосередньо в службу розшуку Товариства Червоного Хреста України, будуть повернені на опрацювання в Національне Товариство країни проживання запитувача.

Чернівецька облорганізація Товариства Червоного Хреста допоможе розшукати близьких

peredplata