Бурбак дотримав слова і оплатив реставрацію дверей в ОДА

Нові ще неполаковані двері вже встановлені в ОДА з боку вулиці Міцкевича. Нарешті взялися знімати пошкоджені двері і з основного входу обласної адміністрації. Нагадаємо, що вони були пошкоджені під час штурму ОДА наприкінці січня. Відреставрувати їх обіцяв тоді нардеп, а нині міністр інфраструктури Максим Бурбак. В ОДА обіцяли, що відреставровані двері будуть до літа, але процес затягнувся. Активно до роботи взялися лише зараз.

– Двері в ОДА з боку вулиці Міцкевича встановили лише кілька днів тому, – розповідає директор комунального підприємства \”Дирекція з облуговування майна спільної власності територіальної громади\” Анатолій Федорук. – Їх потрібно ще обробити морилкою, лаком.

Зняли вже одні двері з основного входу в ОДА, потім знімемо ще одні двері. А через одні двері залишимо вхід.

Двері реставрують за всіма правилами, щоби збереглася історична цінність. Спеціально розробляли документацію у Міністерстві культури. Планували повністю відреставрувати двері ще до виборів, але не встигаємо. Думаю, що зробимо це десь у червні.

Роботи затягнулися, бо у Кам’янці-Подільському тривалий час виготовляли фрезу, за допомогою якої роблять фігурне вирізблення у дверях.

У скільки обійшлася реставрація вже встановлених дверей Анатолій Федорук не каже. Але зазначив, що всі витрати профінансував міністр інфраструктури Максим Бурбак.

Джерело: molbuk.ua

peredplata