У Чернівецькій області за останні 4 доби виникло 7 пожеж

13 червня у селі Репужинці Заставнівського району виникла пожежа в кормовому складі. Люди помітили пожежу вже тоді, коло вогонь по дерев’яному перекритті поширився на покриття. На місце події відразу виїхали черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 5 міста Заставна та місцеві пожежні охорони сіл Репужинці, Кострижіва та Хрещатик. Через запізніле повідомлення про пожежу на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів полум’я розповсюдилося на площу 600 кв.м.. На момент виникнення пожежі всередині приміщення також знаходилися комбайни та трактори. Рятувальники спільно із місцевими мешканцями витягнули трактори на вулицю. Одночасно з цим бійці ДСНС проводили роботи по локалізації пожежі. В подальшому небезпеку було ліквідовано. Полум’ям знищено 2 комбайни, 400 кв.м. покриття. Під час пожежі вдалося врятувати будівлю кормоскладу та 2 трактори.
Того ж дня у селі Дубівці Кіцманського району горіла господарська будівля місцевої мешканки. Оскільки стіни та перекриття будівлі були дерев’яними, вогонь швидко поширювався по конструкціях споруди. Розповсюдженню вогню також сприяло і сіно, яке знаходилося в господарській будівлі. Через це також існувала загроза перекидання полум’я на поруч розташовані житловий будинок, літню кухню та ще одну господарську будівлю. Пожежно-рятувальний підрозділ міста Кіцмань, який прибув на місце події, оперативно ліквідував пожежу. Вогнем знищено 0,5 тонн сіна, пошкоджено стіни господарської будівлі.
Всього за останні 4 доби у Чернівецькій області виникло 7 пожеж, під час яких пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 11 будівель та 2 одиниці техніки. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata