Чернівчани стають обізнанішими у податках

Про це свідчить аналіз стану письмових звернень громадян, які надійшли на розгляд до Державної податкової інспекції у м. Чернівцях за 6 місяців 2014 року. Так, станом на 01.07.2014 надійшло 777 письмових звернень громадян, в тому числі 60 заяв щодо питань оподаткування та 717 заяв, за якими передбачено надання інформації згідно з чинним законодавством (довідок). Повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Щодо тематики та проблем, порушених у письмових зверненнях громадян, то, крім видачі довідок, вони стосувались роз’яснення норм податкового законодавства, адміністрування єдиного соціального внеску, інформування про ухилення від сплати податків, отримання реєстраційних номерів та інші питання, що належать до компетенції Міндоходів. Порівнюючи з минулим роком кількість звернень з питань роз’яснення податкового законодавства зменшилась вдвічі, зокрема, як зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак, значно скоротилось число запитань щодо оподаткування доходів від підприємницької діяльності. «Це означає високий рівень податкової освіченості наших громадян, адже звернення громадян до податкових органів — своєрідний індикатор якості виконання податківцями своїх обов’язків. Розглядаючи звернення, ми насамперед виявляємо, які законодавчі норми потребують додаткових роз’яснень, і відповідним чином формуємо структуру зворотного зв’язку з громадянами.» – додала посадовець.

Крім того, можна попередньо записатись на особистий прийом посадовими особами ДПІ у м. Чернівцях, який проводиться за встановленим графіком. Для запису на особистий прийом, отримання додаткової інформації та консультацій звертатесь за адресою: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А або телефонуйте 54-60-00, 54-56-68.

peredplata