Померла щира патріотка України – Ірина Войцеховська

Чернівецька міська рада глибоко сумує з приводу смерті Ірини Франківни Войцеховської – відомої громадської діячки, щирої патріотки України. Зболене безмежним вболіванням за рідну Україну її велике серце зупинилось. Його теплом ця мужня і принципова жінка впродовж усього свого нелегкого та сповненого випробуваннями життя щедро ділилась з усіма оточуючими. Сильна духом, енергійна, безкомпромісна, наполеглива – вона ніколи не мирилась з несправедливістю, не терпіла фальші та брехні.

Ірина Франківна усі свої сили віддавала для відновлення справедливості стосовно людей, які постраждали від репресій тоталітарного режиму, безвинно страждали за любов до рідної землі. Саме таких людей вона згуртувала у Товариство політв’язнів та репресованих, яке очолювала до останніх днів. Її наполегливими стараннями у місті встановлено Пам’ятний хрест жертвам комуністичних репресій, закладено основу для пам’ятника жертвам голодоморів, зроблено багато добрих справ для Чернівців, Буковини, України.

Сила духу та беззастережна віра у щасливу долю України – це той спадок, який залишила Ірина Франківна Войцеховська своїм дітям, онукам, правнукам та усій нашій громаді. Будемо вірні її заповіту.

Висловлюємо співчуття її рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Світла пам\’ять про неї назавжди залишиться у серцях тих, хто її знав, любив і шанував.

Нехай Господь упокоїть її душу.

peredplata