Воронезький суд залишив під вартою українську льотчицю

Полонянці Савченко, що перебуває у СІЗО у Воронежі, пред\’явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Воронезький суд залишив під вартою українську льотчицю

Надія Савченко

Воронезький облсуд за результатами розгляду апеляційної скарги захисту української льотчиці Надії Савченко ухвалив рішення залишити її під вартою до 30 серпня, повідомила прес-секретар облсуду Лада Петіна.

31-річна штурман Савченко пройшла армійську школу ВДВ, відслужила у складі українського миротворчого контингенту в Іраку, після чого в 2009 році закінчила Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Після близько 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону \”Айдар\” потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська область) у червні. За інформацією ЗМІ, бойовики були готові обміняти льотчицю на чотирьох бойовиків. Переговори про звільнення Савченко неодноразово зривалися.

Як стало відомо, полонянці Савченко, що перебуває у СІЗО у Воронежі, пред\’явлено звинувачення в пособництві у вбивстві. \”Савченко обвинувачується органами слідства в причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом\”, – повідомили в Слідчому комітеті Росії.

У СКР також стверджують, що Савченко було затримано в РФ після того як вона перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

МЗС України висловило рішучий і категоричний протест у зв\’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Савченко. Як наголошується в повідомленні, цей факт ще раз доводить, що \”терористи реалізовують свої злочини на території України в тісній зв\’язці зі спецслужбами РФ\”.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі і МЗС розібратися в ситуації з українською льотчицею.
Інтерфакс

peredplata