На Буковині відкривається табір \”Джерела толерантності\”

На Буковині відкривається табір  \"Джерела толерантності\"Цьогорічний табір «Джерела толерантності» відбудеться з 11 по 24 липня у ТРГК « Сонячна Долина» (с. Бояни Новоселицького району Чернівецької області). Організатором є Конгрес національних громад України (КНГУ). Урочисте відкриття 11 липня о 20.00.
Міжнародний міжнаціональний дитячий табір «Джерела толерантності» – це платформа для спілкування різноманітних національних меншин України. Проект створений для того, аби дати можливість дітям подолати міжнаціональні стереотипи, у ігровій формі познайомитися із традиціями інших культур. Відпочиваючи разом, вони навчаються взаємодіяти, враховувати особливості менталітету одне одного, поважати інші національності. Тобто мирно співіснувати на одній території, незважаючи на відмінності.

Крім національних днів цього року в таборі також проводитимуться тематичні: «Будуємо мости, а не стіни», «День миру», «День медіаграмотності» та інші педагогічні заходи. Їх основне завдання – розвивати критичне мислення й навчити толерантно ставитися до людського різноманіття. Велика увага приділятиметься реабілітації дітей від стресу, викликаного напруженою соціально-політичною ситуацією в країні.

Учасники табору – це діти, представники національних громад України – ассирійці, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські татари, литовці, марокканці, німці, поляки, румуни, росіяни, сирійці, українці. У зв’язку з ситуацією, що склалася в Україні, варто підкреслити, що організатори запросили безкоштовно відпочивати дітей-переселенців з Донбасу і Криму і політичних біженців.

Табір працює за унікальною авторською методикою занурення в національні культури. Вихователі – представники національних громад України, які пройшли спеціальну підготовку на семінарах КНГУ. Більше половини співробітників табору – це колишні випускники проекту. З дітьми також працюватимуть громадські активісти та експерти з прав людини: директор центру громадянських свобод та автор проекту «Евромайдан СОС» Олександра Делеменчук, тренерки моделі Міжнародного кримінального суду Ольга Моркова та Катя Черній, автор навчальних посібників з громадянської освіти Олександр Войтенко, джокери форум-театру Кіра Крейдерман, Андрій Книжний і Яна Салахова.

Табір 2014 року організовано коштом ООО «Інфопульс – Україна», Посольства Королівства Нідерландів, Міжнародного фонду «Відродження», проекту «Українсько-єврейські зустрічі», благодійних внесків батьків, пансіонату «Сонячна долина». Організаційна підтримка Євро-Азіатського єврейського конгресу, Київського Освітнього Центру \”Простір толерантності\”, Музею історії і культури євреїв Буковини.

Графік табору: 11.07 урочисте відкриття, 12.07 «Будуємо мости, а не стіни», 13.07 Український день, 14.07 кримськотатарський день, 15.07 вірменський день, 16.07 медіадень, 17.07 німецький день, 18.07 єврейський день, 19.07 російський день, 20.07 день миру, 21.07 румунський день, 22.07 фестиваль культур, 23.07 урочисте закриття та заключний фестиваль, 24.07 від’їзд.

Довідка. Проект дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» діє з 2002 року. Табір відбувається влітку та триває в залежності від фінансування від 12 до 21 дня. Місце проведення постійно змінюється з метою апробації та впровадження розробленої методики роботи з дітьми – представниками різних національних громад в усіх куточках України та для розширення географії проекту й знайомства учасників табору з особливостями різних регіонів нашої країни. Для участі в таборі діти виконують конкурсну роботу та мають бути активними членами національної громади, носіями мови та культури.
З 2008 року у проекті беруть участь діти із сімей-біженців які потрапили в Україну з різник країн світу. Більше про заходи проекту «Джерела толерантності» можна дізнатися за адресою в Інтернеті www.tolerspace.org.ua

У 2014 році табір відбудеться за адресою:
пансіонат «Сонячна долина»
Чернівецька область,
с. Бояни.

peredplata