Ринок транспортних послуг Буковини у І півріччі 2014 року

У І півріччі п.р. в сфері транспортних послуг області було задіяно 89 підприємств-юридичних осіб та 673 фізичних осіб-підприємців.
За І півріччя п.р. ними було перевезено 720,0 тис. тонн вантажів, виконано вантажооборот у обсязі 497,8 млн.ткм. У порівнянні з відповідним періодом 2013р. обсяг перевезених вантажів збільшився на 8,3%, а вантажооборот зменшився на 3,1%.
Збільшили обсяг вантажоперевезень автоперевізники м.Новодністровська, Глибоцького, Кельменецького, Новоселицького та Путильського районів. Обсяг вантажообороту зменшився у м.Чернівці та 8 районах області.
Пасажирським автотранспортом області було перевезено 20,9 млн. пасажирів, що на 1,9% менше аналогічного показника 2013р. Обсяг пасажирської роботи зріс на 12,1% і становив 678,9 млн.пас.км.
Обсяг перевезених пасажирів знизився внаслідок зменшення кількості діючих підприємств у сфері пасажирських автоперевезень.
Обсяг пасажирообороту збільшили автоперевізники м.Новодністровська та майже всіх районів області, крім м.Чернівців та Сторожинецького району.
Із загальних обсягів вантажних та пасажирських перевезень автомобільним транспортом 62,2% та 57,7% відповідно було виконано фізичними особами-підприємцями.

Заступник начальника
Головного управління Г.І.Петрова

peredplata