На Новоселиччині опікуються проблемами засуджених

Як свідчить статистика – левова частка правопорушень, скоєних особами молодіжного віку, здійснюються в стані алкогольного сп\’яніння, а також у зв\’язку з відсутністю постійного місця роботи.

За інформацією прес-служби відділу ДПтС України в Чернівецькій області з метою заохочення позитивних змін особистості засуджених до покарань, альтернативних позбавленню волі та вирішення проблем, що стали причинами девіантної поведінки, Новоселицький районний підрозділ кримінально-виконавчої інспекції ВДПтСУ в Чернівецькій області взаємодіє з широким спектром державних, громадських, благодійних організацій, релігійними громадами краю.

На основі укладених угод, регулярно проводяться спільні заходи щодо вирішення питань працевлаштування підобліковців, надання їм соціальних послуг, здійснюється робота з профілактики різноманітних залежностей.

З цією метою, 15 липня 2014 р. Новоселицьким районним центром зайнятості населення спільно з службою у справах дітей на базі районного підрозділу кримінально – виконавчої інспекції проведено профілактичний захід для осіб, засуджених до покарань, не пов\’язаних з позбавленням волі.

З інформацією про послуги державної служби зайнятості присутніх ознайомив головний спеціаліст Новоселицького центру зайнятості Лесько Ігор.. Підобліковці дізнались про стан ринку праці в регіоні, актуальні робітничі професії, особливості процедури реєстрації та перелік послуг, які можна отримати, звернувшись до центру зайнятості за місцем проживання. Найбільше засуджені цікавились вакантними місцями у сфері сільського господарства, будівництва та транспорту. На всі питання присутніх Надія Валентинівна надала вичерпні відповіді. Крім того, увага аудиторії була акцентована на типових помилках під час складання резюме та тонкощах поведінки під час проходження співбесіди.

Про шкідливі наслідки вживання алкогольних напоїв та тютюнопаління засудженим розповів спеціаліст районної служби у справах дітей Репужинська Вероніка.

Обговорили і основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед неповнолітніх та осіб молодіжного віку на конкретних прикладах, розглянули шляхи їх вирішення. У своєму виступі інспектор Новоселицького районного підрозділу кримінально – виконавчої інспекції Єфтеній Сергій зосередив увагу підобліковців на правових наслідках у випадку вчинення ними нових злочинів та закликав не допускати порушень громадського порядку

По закінченню зустрічі, серед засуджених були розповсюджені інформаційні брошури інформаційно-просвітницького та профілактичного характеру, які будуть нагадувати учасникам про проведений захід.

peredplata