Які буковинські родини мають право на компенсацію комунальних послуг

З метою посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 №83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг – компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги (далі – компенсація).

З 1 липня в Україні діє програма надання компенсацій витрат на сплату комунальних послуг.

Компенсація призначається органами соціального захисту населення. Для призначення компенсації особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні, звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації і надає довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, а також довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги), та пред’являє паспорт.

Право на отримання компенсації матимуть сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку). Повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Сама компенсація є різницею між сумою, яку родина платила за послуги ЖКГ до підвищення тарифів, і сумою, яку сплачує після.
Ця сума не видаватиметься готівкою, а зараховуватиметься на особові рахунки платника ЖКП.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації надійшло протягом трьох місяців з дня набрання чинності постанови, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року.

Для того, щоб оформити компенсацію, родині слід звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення, за місцем реєстрації:

в Першотравневому районі –
в управління праці та соціального захисту населення Першотравневої районної ради, вул. Руська, 183

в Садгірському районі –
в управління праці та соціального захисту населення Садгірської районної ради, вул. Підкови І., 7А

в Шевченківському районі –
в управління праці та соціального захисту населення Шевченківської районної ради, вул.. Героїв Майдану, 176

peredplata