Міське управління юстиції надає первинну правову допомогу громадянам

У фізичних осіб часто виникають ситуації, які потребують юридичного вирішення. Розібратися в труднощах, що з’явилися не будучи юристом не маючи досвіду роботи з правовими актами, досить складно. В таких випадках потрібно отримати професійну юридичну консультацію.
При Чернівецькому міському управлінні юстиції відповідно до Закону України від 02.06.2011 року № 3460-VІ «Про безоплатну правову допомогу» створена та діє громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової допомоги.
Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг надання правової інформації: надання консультацій і роз´яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги у забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги і медіації.
Право на безоплатну первинну правову допомогу, згідно з Конституцією та вищевказаним законом, мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.
Прийом громадян у правовій громадській приймальні з надання безоплатної первинної допомоги при Чернівецькому міському управлінні юстиції проводиться щовівторка та щочетверга з 10-00 до 16-00 години:
– міське управління юстиції – вул. О.Кобилянської, 13, тел. 57-17-78;
– відділ легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Чернівецького міського управління юстиції – вул. Кохановського, 7, тел. 58-52-19;
– відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чернівецького міського управління юстиції – вул. О.Кобилянської, 7, тел. 52-59-42;
– Першотравневий відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції – вул. Сімовича, 19, тел. 52-47-45;
– Садгірський відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції – вул. Заводська, 12, тел. 54-99-58;
– Шевченківський відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції – вул. Переяславська, 7-а, тел. 57-34-28.
Також при Чернівецькому міському управлінні юстиції в останній вівторок місяця діє правова пряма телефонна лінія по наданню правової допомоги громадянам (тел. 52-59-84, 57-17-78).
З метою забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян міста на звернення вони мають можливість звертатися з правовими питаннями на пряму «гарячу» телефону лінію громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги при Чернівецькому міському управлінні юстиції за номером – 57-17-78, пряма \”гаряча\” телефонна лінія працює щовівторка та щочетверга з 10.00 до 16.00 години, перерва з 13.00 до 14.00.
Усі дзвінки приймають фахівці Чернівецького міського управління юстиції, які розглядають звернення та надають кваліфіковані відповіді заявникам.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata