Берегометський лісмисливгосп започатковує програму реабілітації для учасників АТО

Допомагати військовослужбовцям, які пройшли через жахіття Антитерористичної операції на Сході України, будуть на державному підприємстві «Берегометське лісомисливське господарство». Солдатам пропонуватимуть кількаденну реабілітацію-відпочинок у гірській лісовій місцевості Вижниччини. Послуги лісмисливгоспу, зокрема проживання у мисливських будиночках та лісництвах, відпочинок у туристично-рекреаційних містечках із проходженням туристичних маршрутів, для військових будуть безкоштовними.
Нещодавно на базі ДП «Берегометське ЛМГ» вперше пройшов реабілітацію учасник АТО, зазначає директор цього лісогосподарського підприємства Микола Ракевич. Так, свою відпустку на Буковині після 46 діб охорони та оборони українського кордону на Луганщині провів старший прапорщик Чернівецького прикордонного загону.
Для реабілітації розробляється трьохденна та тижнева програми, розповідає заступник директора з рекреаційного благоустрою, туризму та комунікації ДП «Берегометське ЛМГ» Тетяна Тирон. До програм включено відпочинок, медичне обслуговування та впровадження корекційних програм (тренінгів, психологічних тестів). У найближчих планах організаторів – укласти договір із місцевою лікарнею для надання нею базисних послуг солдатам (фітотерапії, масажів, фізпроцедур) та залучити професійних психологів. Уже розроблено перший туристичний маршрут, планується і культурно-мистецька програма. На волонтерських засадах у розвитку і впровадженні програми бере участь старший майстер дільниці переробки і відвантаження деревини ДП «Берегометське ЛМГ», голова Вижницької районної Спілки ветеранів Афганістану Василь Мудрак.
Ідея надання реабілітаційно-відпочинкових послуг для військових є унікальною для Буковини та поки що не має аналогів в Україні, впевнена Тетяна Тирон.
Прес-служба Чернівецького обласного управління
лісового та мисливського господарства

peredplata