Дистриб’ютори шкідливих звичок поповнили бюджет на 7,5 мільйонів

Підприємці Чернівців впродовж восьми місяців цього року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 7539,0 тис. грн., що на 568,3 тис. грн. більше, аніж минулого року. У серпні за ліцензії бізнесмени обласного центру перерахували 691 тис. грн., що на 27,3 тис. грн. перевищує минулорічні надходження.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що торгувати алкогольними напоями можливо лише за умови виконання певних умов. Одна з них – наявність ліцензії, яку потрібно придбати до початку торгівлі алкоголем. Порядок отримання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями визначено Законом України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР “Про держане регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.
Звертаємо увагу, що дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати такої заборгованості.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівця

peredplata