Прокуратура відстоює інтересів громадян і держави в судах

Прокуратура відстоює  інтересів громадян і держави в судахНа шпальтах газети «Версії» (випуск №34 від 21.08.2014) опубліковано статтю «Чернівецький апеляційний суд провокує Майдан. На свою голову». В матеріалі міститься коментар заступника голови бюджетної комісії Новодністровської міської ради Бориса Петрика про те, що прокуратура області не відреагувала на прохання забезпечити участь в засіданні апеляційного суду Чернівецької області у справі за позовом сім’ї Тацюків до Новодністровської міської ради про визнання права власності на торгові павільйони.

Щоб розвінчати негативні враження про неналежне відношення органів прокуратури до покладених на них повноважень інформуємо, що прокуратура забезпечує участь в розгляді указаної цивільної справи.
Зокрема, прокурор Сокирянського району здійснив вступ у розгляд цієї справи 03.06.2014, про що повідомлено Новодністровського міського голову. Рішення Новодністровського міського суду винесене за участю прокурора на користь територіальної громади.
Розгляд справи в апеляційному суді за скаргою позивачів здійснюється за участю працівників прокуратури та не потребує відповідно до вимог цивільного процесуального законодавства повторного повідомлення з боку прокуратури області.
Судові засідання, дійсно, вже двічі відкладались апеляційним судом Чернівецької області. Однак, причиною відкладення була неявка апелянтів, у тому числі за їх клопотаннями.
Також, повідомляємо, що наступне судове засідання призначене на 11.09.2014. На засіданні буде присутнім працівник обласної прокуратури.

Ю.Козлова, в.о. начальника відділу представництва інтересів громадян і держави в судах

peredplata